Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingtoast med aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mättande rätt tilsammans med klyftpotatis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i en blandning av olja, sweet chili och soja. Salta och peppra ev. Stek brödskivorna gyllenbruna i olivoljan.
  2. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Stek i olivolja tills de börjar ta färg. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugnen 20 minuter.
  3. Stek kycklingbrösten i panna på en sida tills de får en gyllenbrun färg. Efterstek i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skär grönsakerna tunt. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med äggulan. Vispa droppvis ner oljan, salta och peppra.
  5. Varva grönsaker och aioli på en brödskiva. Toppa med skivad kyckling och lägg en brödskiva överst. Garnera och servera med klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.