Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyklingfilé i läcker sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kykling rätt att variera sig med. Är dessutom en jättegod rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Salta och peppra kyklingfiléerna och stek dem hastigt i smör, ett par minuter på varje sida. Lägg över filéerna på ett gratängfat. Fräs lök och skivade champinjoner i en stekpanna efter köttet tills löken är mjuk. Rör i mjöl och tillsätt krossade tomater, buljong, crème fraiche, timjan, och persiljan. Koka upp under omrörning och smaka av med konjak, salt och peppar. Häll därefter såsen över kyklingen. Sätt in fatet i ugnen i 30 minuter på 175 grader. Servera med kokt pressad potatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.