Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyklinggryta-Csirkepaprikás

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Detta är en av de mest kända traditionella ungerska rätter. Vanligtvis serveras med ungersk gulash nudlar, kokt potatis eller potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt kycklingöverlår, grönsaksbuljong, salt, vatten och peppar. Koka under lock på svag värme ca 20 min.
  3. För att göra såsen. Ta ut kycklingen ur pannan. Ställ åt sidan. Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från pannan och blanda med matlagningsgrädde,créme fraiche och vetemjöl. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka till pannan, rör om väl och låt sjuda i ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingen och värm genom. Strö över persilja.
  4. Förslag. Du kan byta kycklingöverlår mot bröstfilé eller ta bort skinnet.

Kommentarer (5)

  • frele1 10 juli 2011

    Det här var riktigt smaskigt gott:)) Har gjort det 2 gånger, och andra gången tog jag röd paprika istället och lade till pressad vitlök. Och det gick lika bra med kycklingfile:)

  • Magdolna 11 juli 2011

    Vad trevlig att Ni gillade....

  • grashoppan75 27 augusti 2011

    Jättegott! Och enkel att laga! Använde överfiléer men tog bort skinnet innan jag la ner dem. Kycklingen blev mör och fin. Serverade rätten med ugnsstekt potatis. Kommer att laga den igen!

  • susie_q 30 september 2011

    Jättegott! Kommer göra detta fler gånger. Kul med alla ungerska recept du delar med dig, tack! :)

  • Endiliona 4 juni 2012

    Supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.