Detta är en av de mest kända traditionella ungerska rätter. Vanligtvis serveras med ungersk gulash nudlar, kokt potatis eller potatismos.
Instruktioner
- Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk.
- Tillsätt kycklingöverlår, grönsaksbuljong, salt, vatten och peppar. Koka under lock på svag värme ca 20 min.
- För att göra såsen.
Ta ut kycklingen ur pannan. Ställ åt sidan.
Ta ut ungefär en halv kopp av varm vätska från pannan och blanda med matlagningsgrädde,créme fraiche och vetemjöl. Vispa tills mjölet är väl blandat. Häll sås blandningen tillbaka till pannan, rör om väl och låt sjuda i ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingen och värm genom.
Strö över persilja.
- Förslag.
Du kan byta kycklingöverlår mot bröstfilé eller ta bort skinnet.
Publicerat den
3 juli 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var riktigt smaskigt gott:)) Har gjort det 2 gånger, och andra gången tog jag röd paprika istället och lade till pressad vitlök. Och det gick lika bra med kycklingfile:)
Vad trevlig att Ni gillade....
Jättegott! Och enkel att laga! Använde överfiléer men tog bort skinnet innan jag la ner dem. Kycklingen blev mör och fin. Serverade rätten med ugnsstekt potatis. Kommer att laga den igen!
Jättegott! Kommer göra detta fler gånger. Kul med alla ungerska recept du delar med dig, tack! :)
Supergott!