Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Labaneh i olja

 
Skriv ut

En god mezerätt. En slags färskostbollar i kryddig olivolja som äts med bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck en sil med en fuktig kökshanduk. Rör ihop yoghurt och salt. Häll massan i handuken och knyt ihop hörnen. Placera silen över en stor skål och låt yoghurten rinna av i 10-12 timmar. Forma massan till små bollar ca 3 cm i diameter. Pressa de oskalade vitlöksklyftorna lätt. Snitta chilin på längden. Skala löken och dela den i fyra delar. Varva alltsammans med bollarna i en 1-liters glasburk tillsammans med oreganon. Häll på olivoljan. Låt stå minst 24 timmar. Förvaras i kylskåp
  2. Serveras med bröd och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.