Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lablabi- tunisisk kikärtssoppa

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den här soppan är så god! Gillar du hommus är detta ett måste att testa. Avskräcks inte av mängden vitlök, det blir inte för stark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kikärterna i blöt över natten eller minst 8 timmar. Skala och skiva vitlöken. Skär löken i klyftor och rotselleri och morötter i bitar.
  2. Värm olja i en stor kastrull. Fräs vitlök någon minut och tillsätt kikärter och buljong. Koka ca 30 minuter och tillsätt sedan grönsakerna. Koka tills kikärter och grönsaker är mjuka ca 10 minuter till. Ta upp en del av grönsakerna och kikärterna och mixa i en matberedare eller stick ner en stavmixer direkt i kastrullen. Den ska inte vara helt slät (om man nu inte absolut föredrar det, såklart).
  3. Smaksätt med salt, citronsaft och hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulreng 30 mars 2011

    Jättgod soppa! Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.