Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker apelsinrulltårta

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är en läcker rulltårta med fin fyllning av smörkräm, smaksatt med apelsin. Rulltårtan håller sig utmärkt i kylskåp flera dagar - den blir t o m saftigare om den får ligga något. Jag skriver som det står i originalreceptet från kortserien, men själv bryr jag mig aldrig om att vika en pappersform. Vad ska jag med den till när det finns utmärkta bleck och långpannor att baka rulltårta i? Det är ju bara att lägga smörpapperet i långpannan ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Vik en form av smörpapper, 25 x 35 cm.
  2. Vispa upp äggen i en rymlig skål. Tillsätt socker och vispa tills blandningen är riktigt ljus och pösig. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver mycket väl. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i (pappers)formen till ett jämnt lager. Grädda kakan i 250° ca 5 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och är genomgräddad.
  4. Stjälp upp rulltårtan på ett lätt sockrat smörpapper. Dra försiktigt av pappersformen - det går lätt om du penslar papperet med vatten. Låt kakan kallna.
  5. Gör fyllningen: Rör smöret ljust och poröst. Rör ned siktat florsocker och äggula. Rör kraftigt. Smaksätt med apelsinskal och -saft.
  6. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den till en rulltårta. Låt rulltårtan ligga i kylskåp minst 1 timme, gärna längre, innan du skär upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.