Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker apelsintårta till sommarbuffén

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tips! Gör dubbel sats och grädda i två långpannor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker, blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner.
  2. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter
  3. Till apelsinkrämen: Rör ihop saft och skal av apelsinerna, socker och margarin i en kastrull. Hetta upp tills smöret smält. Vispa upp och tillsätt äggen. Sjud under omrörning tills krämen blir tjock och blank. Låt den kallna. Vispa upp grädden och rör i den försiktigt.
  4. Dela kakan i två eller tre bottnar och lägg ihop med apelsinkrämen emellan
  5. Garnera efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.