Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker blomkålspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett annorlunda sätt att servera blomkål, som puré med en doft av spiskummin, parmesanost och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort blomkålshuvudets tjocka stjälk och dela blomkålen i buketter.
  2. Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull och häll över buljongen så att buketterna precis täcks. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter tills blomkålen är mjuk.
  3. Låt blomkålen rinna av och lägg den i en mixer eller matberedare. Tillsätt spiskummin, margarin, parmesanost och citronsaft och mixa till en puré.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast med t ex grillad lammfilé, kotlett eller fiskfiléer och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.