En läcker bullvariant som flörtar med alla pizzaälskare men här i fika timmarna.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, nystött kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara lite till utbakning) Bearbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Blanda smör, socker och kanel till fyllningen. Detta ska bli "tomatsåsen". Hacka nötterna ganska grovt. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. KNåda den lätt och dela den i tre delar. Kavla ut varje del till en rund "pizzabotten". Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred på kanelfyllningen. Strö över nötblandningen och klicka eller spritsa ut vaniljkrämen. strö på pärlsocker och pensla slutligen kanterna med uppvispat ägg. Låt jäsa i ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Dra över bakpapperet till ett galler och låt dem svalna. Skär upp "pizzan" i bitar.
Publicerat den
7 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar