En saftig och härligt god citrontårta som räcker till många. Garnera gärna med några skivade jordgubbar och servera en klick vispgrädde till.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, 1 3/4 l. Strö nötterna i botten på den. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sätt det åt sidan. Blanda mjölk, citronsaft och -skal i en skål och sätt även det åt sidan.
- Rör matfett och socker tills det är väl blandat och är mjukt och poröst. Använd gärna elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Rör i mjölblandningen och vätskan växelvis.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 65 - 70 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter. Stjälp upp den på serveringsfat och stick några hål i kakan.
- Blanda samman glasyren och häll den över kakan. Låt den kallna.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar