Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker citrontårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig och härligt god citrontårta som räcker till många. Garnera gärna med några skivade jordgubbar och servera en klick vispgrädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, 1 3/4 l. Strö nötterna i botten på den. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sätt det åt sidan. Blanda mjölk, citronsaft och -skal i en skål och sätt även det åt sidan.
  2. Rör matfett och socker tills det är väl blandat och är mjukt och poröst. Använd gärna elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Rör i mjölblandningen och vätskan växelvis.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 65 - 70 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter. Stjälp upp den på serveringsfat och stick några hål i kakan.
  4. Blanda samman glasyren och häll den över kakan. Låt den kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.