Vår älskade falukorv kan tillagas på många olika vis. Ett modernt falurecept får du här - det lagas i woken med en massa grönsaker.
Instruktioner
- Ta av skinnet och skär falukorven i strimlor. Skala, skölj och skär morötter och palsternacka i tändstickssmala strimlor. Ansa, skölj och skiva sellerin. Skala och skär löken i små klyftor. Blanda ingredienserna till såsen.
- Tina sockerärterna något och häll av vätskan från minimajsen. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
- Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller en wok. Fräs morot, palsternacka, selleri och lök i några minuter. Lägg åt sidan och stek korven.
- Tillsätt ev lite mer olja och fräs sockerärter, minimajs och groddar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning och blanda ner dem i pannan. Blanda alltsammans, häll över såsen och värm upp. Klipp gärna en färsk örtkrydda, t.ex. oregano över. Servera.
Publicerat den
18 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar