Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker faluwok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vår älskade falukorv kan tillagas på många olika vis. Ett modernt falurecept får du här - det lagas i woken med en massa grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av skinnet och skär falukorven i strimlor. Skala, skölj och skär morötter och palsternacka i tändstickssmala strimlor. Ansa, skölj och skiva sellerin. Skala och skär löken i små klyftor. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Tina sockerärterna något och häll av vätskan från minimajsen. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
  3. Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller en wok. Fräs morot, palsternacka, selleri och lök i några minuter. Lägg åt sidan och stek korven.
  4. Tillsätt ev lite mer olja och fräs sockerärter, minimajs och groddar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning och blanda ner dem i pannan. Blanda alltsammans, häll över såsen och värm upp. Klipp gärna en färsk örtkrydda, t.ex. oregano över. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.