Fina fisken med mild gurka och krämig sås. En fantastisk middag som man gärna skämmer bort sina gäster med.
Instruktioner
- Skölj och putsa fiskfiléerna. Skär fisken i 3 cm stora tärningar. Blanda fiskbitarna med citronsaften och låt det ligga och dra.
- Skala gurkorna och dela dem på längden. Ta bort kärnorna med hjälp av en sked och skär sedan gurkorna i skivor. Skala lökarna och hacka dem fint.
- Smält matfettet i en stor gryta. Lägg i löken och låt den fräsa tills den är mjuk. Lägg i gurkan och rör om. Strö över mjölet och bryn i 2-3 minuter. Häll över fiskfonden. Krydda med senap, salt och peppar och täck över med lock. Låt sjuda på medelvärme i 8 minuter.
- Blanda ner fisk och crème fraiche. Täck över med lock och låt sjuda ytterligare 8 minuter. Skölj dillen och hacka den grovt. Blanda ner dillen i grytan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar