Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker fisk- och gurkmix

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fina fisken med mild gurka och krämig sås. En fantastisk middag som man gärna skämmer bort sina gäster med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och putsa fiskfiléerna. Skär fisken i 3 cm stora tärningar. Blanda fiskbitarna med citronsaften och låt det ligga och dra.
  2. Skala gurkorna och dela dem på längden. Ta bort kärnorna med hjälp av en sked och skär sedan gurkorna i skivor. Skala lökarna och hacka dem fint.
  3. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg i löken och låt den fräsa tills den är mjuk. Lägg i gurkan och rör om. Strö över mjölet och bryn i 2-3 minuter. Häll över fiskfonden. Krydda med senap, salt och peppar och täck över med lock. Låt sjuda på medelvärme i 8 minuter.
  4. Blanda ner fisk och crème fraiche. Täck över med lock och låt sjuda ytterligare 8 minuter. Skölj dillen och hacka den grovt. Blanda ner dillen i grytan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.