Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker fredagschili

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Massor av heta kryddor ger denna mustiga chili med biff, bönor och tomater en rejäl stuns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ryggbiffen i 2-3 cm stora tärningar. Hacka löken. Skölj och finhacka paprikan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hacka chilifrukterna.
  2. Hetta upp matoljan på medelvärme i en gryta som rymmer minst 4 liter. Lägg i köttet och stek det runtom cirka tre minuter tills väl brynt.
  3. Lägg i löken och paprikan och fräs under omrörning ca tre minuter tills löken mjuknar. Tillsätt grönsaksjuice, bönor, krossade tomater, chilifrukt, kajennpeppar, salt, spiskummin, socker, oregano och svartpeppar. Låt sjuda cirka 45 minuter tills köttet blivit mycket mört.
  4. Skär av toppen på franskbrödbullarna och gröp ur nederdelen. Fyll dem med chili precis före servering.
  5. Tänk på att kärnorna i chilin ger massor av hetta så ta bort dem om du önskar en mildare smak, använd helst plasthandskar när du handskas med chili.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.