Med en saftig fyllning smaksatt med citron och nötter.
Instruktioner
- Kärna ur bären, blanda med socker och låt dem safta sig i 1 timme.
- Arbeta samman mjöl, havregryn och smör i en matberedare eller för hand. Om degen verkar för hård tillsättes lite vatten.
Vira in i plastfolie och låt vila kallt ca 1 timme.
- Kavla ut degen och täck botten och kanterna i en pajform.
Picka botten och låt formen stå i 10 min. Vik aluminiumfolie över kanten och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
- Ta ut formen, ta av aluminiumfolien och låt den svalna.
Sänk värmen till 200 grader.
- Lägg körsbären i pajskalet och rör ut bärsaften med crème fraiche.
Tillsätt äggulorna, en i taget, och citronskal.
Häll över körsbären och strö eventuellt mandel eller nötter över.
- Gräddas i 200 grader i ca 30 min eller tills fyllningen stannat och fått färg.
- Jag gör den utan grahamsmjöl. Lägger till 1 dl vetemjöl i stället. Olika tycke och smak. Går bra med vilket som.
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade denna paj igår och den blev verkligen god.Dessvärre hade jag inte creme fraiche så jag tog ricotta och grädde vilket gick utmärkt men jag fick öka tiden i ugnen.Tack för receptet-det sparar jag!
jätte god paj!