Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker körsbärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Med en saftig fyllning smaksatt med citron och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur bären, blanda med socker och låt dem safta sig i 1 timme.
  2. Arbeta samman mjöl, havregryn och smör i en matberedare eller för hand. Om degen verkar för hård tillsättes lite vatten. Vira in i plastfolie och låt vila kallt ca 1 timme.
  3. Kavla ut degen och täck botten och kanterna i en pajform. Picka botten och låt formen stå i 10 min. Vik aluminiumfolie över kanten och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
  4. Ta ut formen, ta av aluminiumfolien och låt den svalna. Sänk värmen till 200 grader.
  5. Lägg körsbären i pajskalet och rör ut bärsaften med crème fraiche. Tillsätt äggulorna, en i taget, och citronskal. Häll över körsbären och strö eventuellt mandel eller nötter över.
  6. Gräddas i 200 grader i ca 30 min eller tills fyllningen stannat och fått färg.
  7. Jag gör den utan grahamsmjöl. Lägger till 1 dl vetemjöl i stället. Olika tycke och smak. Går bra med vilket som.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mia-59-staff 29 maj 2009

    Provade denna paj igår och den blev verkligen god.Dessvärre hade jag inte creme fraiche så jag tog ricotta och grädde vilket gick utmärkt men jag fick öka tiden i ugnen.Tack för receptet-det sparar jag!

  • evisen86 3 juli 2011

    jätte god paj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.