Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker korvpirog

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Förvandla den tradditionella falukorven till något nytt och spännande. Bacon, torkade aprikoser och örter ger massor av smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllningen: Skala och hacka löken fint. Skär baconskivorna i små tärningar. Tärna aprikoserna och korven.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk i 5 minuter. Tillsätt bacontärningarna. Fräs ytterligare 5 minuter. Låt blandningen kallna. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Blanda aprikoser, persilja, salvia och korv i en skål. Rör ner lökblandningen och peppra.
  4. Kavla ut smördegen till en rektangel på en lätt mjölad bakyta. Skåra den lätt i tre lika stora delar på längden. Gör sneda tvärsnitt på varje sidflik. Använd baksidan på en kniv när du skårar degplattan i tre lika stora delar. Skär inte igenom degen, då kan fyllningen rinna ut under gräddningen.
  5. Lägg fyllningen på den mittersta delen. Lämna 2 cm på var sida om fyllningen. Pensla de snittadde delarna med uppvispat ägg och vik över varannan flik mot mitten så att de överlappar varandra. Tryck samman flikarna. Pensla med ägg. Strö över sesam- eller vallmofrön.
  6. Grädda pirogen gyllenbrun i ca 30 minuter. Låt den svalna på ett galler utan duk. Servera den varm eller kall, uppskuren i skivor med en krispig grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.