Laga denna läckra kycklinggratäng i portionsformar eller som en hel gratäng. Receptet kan lätt dubbleras om gästerna skulle bli fler.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en stor eller fyra små gratängformer med matfett.
- Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet. Blanda väl och låt det fräsa en minut under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner mjölk och buljong lite i taget. Sätt tillbaka såsen på plattan och låt sjuda upp under omrörning i två minuter.
- Ta bort allt skinn och fett på kycklingen. Ta loss allt kycklingkött från benen och strimla det i lagom stora bitar. Skala och tärna löken fint. Ansa och tärna paprikan. Blanda ner kyckling, lök, paprika och örter i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll ner såsen i gratängformen. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen, 20 minuter, eller tills gratängen är gyllene.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar