Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker kycklinggratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga denna läckra kycklinggratäng i portionsformar eller som en hel gratäng. Receptet kan lätt dubbleras om gästerna skulle bli fler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en stor eller fyra små gratängformer med matfett.
  2. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet. Blanda väl och låt det fräsa en minut under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner mjölk och buljong lite i taget. Sätt tillbaka såsen på plattan och låt sjuda upp under omrörning i två minuter.
  3. Ta bort allt skinn och fett på kycklingen. Ta loss allt kycklingkött från benen och strimla det i lagom stora bitar. Skala och tärna löken fint. Ansa och tärna paprikan. Blanda ner kyckling, lök, paprika och örter i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Häll ner såsen i gratängformen. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen, 20 minuter, eller tills gratängen är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.