Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker kycklingpirog

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En populär bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt fingervarmt vatten. Gör som en vanlig jäsdeg. Låt den jäsa 30 minuter innan utkavling.
  2. Bena ur kycklingen och skär den i små bitar. Strimla sedan skinkan eller det stekta baconet. Blanda sedan samman alla ingredienser i en stor skål
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en stor platta på plåten. Lägg fyllningen på halva degen och vik över den andra halvan över fyllningen. Slut tätt i kanterna, låt den sedan jäsa upp i ca 20-30 minuter. Det ska bli en enda stor pirog
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på paprikapulver och riven ost
  5. Grädda i 200-225 grader ca 20 minuter eller till pirogen fått fin färg. Ibland kan man få lägga över folie och grädda lite längre så att all fyllning blir varm
  6. Servera med en gron sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.