- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Jättegod gryta som passar när det börjar bli kallt ute.
Instruktioner
- Strimla köttet och lägg den i en skål. Blanda samman soya och kalvfond. Häll över köttet och rör om.
- Ansa svampen och dela ev. i mindre bitar. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs svamp, purjolök och morötter i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
- Fräs köttet med sin marinad under omrörning, ett par minuter på ganska hög värme. Lägg ner det i grytan.
Blanda samma grädden med lingonsylt, salt peppar och ingerfära. Rör ner i grytan. Smaka av.
- Fräs baconet krispigt. Låt det rinna av på en hushållspapper. Strö det över grytan. Strö lite hackad persilja ovanpå.
Bjud grytan med ris eller potatis och en grönsallad.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar