Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker nationalbakelse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda bakelse som passart till olika tillfällen. Ex. Nationalbakelse, Mors Dag, Examen osv.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mazarinbotten: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg mandelmassa och smör i en matberedare och kör tills det blir en jämn massa, tillsätt de lättvispade äggen.
  3. Bred ut massan i ett 1 cm tjockt lager i en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter, ta ut och låt svalna. Skär rutor eller ta ut rundlar av botten.
  5. Fyllning: Blanda mandelmassan med apelsinjuice.Bred ut ett lager på de utskurna bottnarna och lägg på jordgubbskivor. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Googliat 6 januari 2009

    Λατρεύω τις φράουλες!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.