Med krämig, smält ost, en svag doft av vitlök och en kryddig persiljefyllning blir den här omeletten en delikatess.
Instruktioner
- Riv osten fint. Skölj persiljan och finhacka den. Skala och pressa vitlöksklyftan.
- Dela äggen. Vispa samman äggulorna med vatten (grädde), salt, peppar, paprikapulver, koriander, persilja och vitlök. Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett hårt skum i en annan skål och vänd ner det över ägguleblandningen. Rör sedan ner 2/3 av den rivna osten och blanda försiktigt alltihopa till en luftig men väl blandad massa.
- Smält matfettet i en stor, fettsnål stekpanna. Häll omelettsmeten i pannan, lägg på locket och sänk värmen. Låt omeletten steka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
- Vänd omeletten, strö över resten av osten och fortsätt steka under lock i ytterligare 3 minuter tills undersidan fått en vacker, ljusbrun färg. Dela omeletten som en tårta i 4 bitar. Lägg upp på förvärmda tallrikar och servera genast.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkar jättegod, den skall jag göra ikväll