Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker ostomelett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med krämig, smält ost, en svag doft av vitlök och en kryddig persiljefyllning blir den här omeletten en delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv osten fint. Skölj persiljan och finhacka den. Skala och pressa vitlöksklyftan.
  2. Dela äggen. Vispa samman äggulorna med vatten (grädde), salt, peppar, paprikapulver, koriander, persilja och vitlök. Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett hårt skum i en annan skål och vänd ner det över ägguleblandningen. Rör sedan ner 2/3 av den rivna osten och blanda försiktigt alltihopa till en luftig men väl blandad massa.
  3. Smält matfettet i en stor, fettsnål stekpanna. Häll omelettsmeten i pannan, lägg på locket och sänk värmen. Låt omeletten steka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
  4. Vänd omeletten, strö över resten av osten och fortsätt steka under lock i ytterligare 3 minuter tills undersidan fått en vacker, ljusbrun färg. Dela omeletten som en tårta i 4 bitar. Lägg upp på förvärmda tallrikar och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mirafox 2 maj 2010

    verkar jättegod, den skall jag göra ikväll

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.