Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker ostpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god paj med mycket smak av västerbottenost, bacon och purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter, och ställ kallt i minst 30 minuter.
  2. Skär baconen i strimlor och fräs dem frasiga i en stekpanna. Låt baconen rinna av på hushållspapper och häll bort det mesta av fettet i stekpannan. Ansa och skiva purjolöken tunt och fräs den mjuk i pannan. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Lägg osten blandad med baconen och purjolöken i botten på pajen. Lägg på salviabladen, hela eller delade. Vispa samman äggen och grädden och smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen.
  5. Sätt in pajen på nedersta falsen och grädda 25 minuter. Sänk värmen till 180º och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • JesperFlodin 31 januari 2010

    En av de godaste ostpajerna jag har gjort hittills! Mums! :)

  • Rocky66 6 oktober 2011

    Supergod paj! Kommer att göra den fler gånger

  • umelejon 28 november 2011

    Väldigt god paj! Bra kombination av bacon, purjolök och västerbottensost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.