Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker ostsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna krämiga ostsoppa får ofta inleda måltiderna i mellaneuropa. Serverad med knapriga krutonger, blir den en mättande måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Smält matfettet i en gryta, lägg i löken och låt den svettas tills den blir genomskinlig. Strö över mjölet och låt det få färg under omrörning.
  2. Häll i mjölk och grönsaksbuljong, lite i taget, under ständig omrörning, så att inga klumpar bildas. Krydda soppan med kummin, salt och peppar. Låt sjuda under lock på svag värme i 30 minuter.
  3. Skär bort kanterna på osten och riv den fint. Skölj gräslöken och hacka den fint. Skölj och torka av vårlöken. Skär hela löken, även det gröna, i tunna ringar.
  4. Blanda ner 1/3 av den rivna osten i soppan och rör om. Blanda resten av osten med gräslök och vårlöksringarna. Fördela ost- och lökblandningen i botten på uppvärmda soppskålar. Häll ner soppan i skålarna. Garnera med lite grönt och rostade brödkrutonger: Skär 2-3 skivor vitt bröd i tärningar. Rosta tärningarna i ugnen, 250 grader. Om du giullar vitlök så pressa en vitlöksklyfta över krutongerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.