Denna utsökta paj smakar allra bäst om den bakas med de päron som i slutet av augusti faller ner från trädet av sig själva.
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt, olja och 8 msk vatten för hand eller i en matberedare. Knåda sedan degen för hand i ca 10 minuter. Klä formen med deg och gör en ca 3 cm hög kant. Stick små hål i degen med en gaffel och ställ formen i kylen cirka en timma.
- Blanda mjöl, socker, nötter och kanel till smuldegen. Smält ihop honung och matfett under omrörning i en kastrull. Droppa ner honung/smörblandningen i smuldegen och blanda ihop med en gaffel.
- Skala päronen, ta bort kärnhuset och skär dem i klyftor. Blanda päronklyftorna med citronsaft, kanel och socker.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formen i ugnen och baka i ca 15 minuter. Lägg på päronen och strö över smuldegen. Baka i 50-60 minuter. Låt svalna på ett galler.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar