Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker päronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna utsökta paj smakar allra bäst om den bakas med de päron som i slutet av augusti faller ner från trädet av sig själva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt, olja och 8 msk vatten för hand eller i en matberedare. Knåda sedan degen för hand i ca 10 minuter. Klä formen med deg och gör en ca 3 cm hög kant. Stick små hål i degen med en gaffel och ställ formen i kylen cirka en timma.
  2. Blanda mjöl, socker, nötter och kanel till smuldegen. Smält ihop honung och matfett under omrörning i en kastrull. Droppa ner honung/smörblandningen i smuldegen och blanda ihop med en gaffel.
  3. Skala päronen, ta bort kärnhuset och skär dem i klyftor. Blanda päronklyftorna med citronsaft, kanel och socker.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formen i ugnen och baka i ca 15 minuter. Lägg på päronen och strö över smuldegen. Baka i 50-60 minuter. Låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.