Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker svamprisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet, som ursprungligen kommer från Restaurangakademien, är lite omständligt att tillaga men absolut värt det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den krispig i en het panna med olja. Tillsätt mot slutet en tredjedel av scharlottenlöken, vitlöken och en smörklick.
  2. Fräs resten av scharlottenlöken utan att den får färg i olja i en kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll sedan i vin och hälften av buljongen. Låt koka under omrörning och späd med buljong vid behov.
  3. Koka riset tills det är mjukt med en hård kärna (tar ca 12-16 minuter beroende på rissort).
  4. Tillsätt svamp och ost. Avsluta med lite smör och olivolja. Riset skall ha en lös och krämig konsistens - justera detta med hjälp av buljongen.
  5. Blanda i gräslöken precis före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sofiafroby 5 december 2011

    Mycket gott, kräsen på risotto men det här blev precis som jag ville!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.