Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker tryffeltårta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Nästan som konfekt smakar denna utsökt läckra tryffeltårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och det avsvalnade margarinet. Vik en form av bakplåtspapper eller aluminiumfolie, ca 24x24 cm. Smörj eventuellt botten lite för säkerhets skull, så att inte kakan fastnar. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 175º i 20-25 minuter.
  2. Riv mandelmassan grovt till garneringen. Rör samman den och äggvitorna till en smidig kräm. Tillsätt smaksättningen. Spritsa mandelsmeten i diagonala ränder ovanpå tårtan. Grädda den mitt i ugnen i 225º i ca 7 minuter eller tills ytan fått lite färg. Låt den svalna.
  3. Bryt blockchokladen i bitar. Lägg dem i en liten skål. Placera den över en kastrull med varmt vatten och låt chokladen smälta. Koka upp grädden och tillsätt margarinet. Låt det smälta. Häll blandningen under kraftig vispning i den smälta blockchokladen. Låt tryffeln tjockna tills den är lagom att spritsa. Om tryffeln stelnar för mycket kan man ställa den i vattenbad en stund och sedan röra den smidig. Spritsa tryffelkrämen mellan mandelsträngarna. Låt den stelna innan tårtan bjuds.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.