Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckergömmor

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Röran kan stå klar i kylen, du behöver bara fylla bakverken strax innan de ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Skär varje platta i tre lika stora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Rör samman gräddfilen med majonnäs. Låt sillen rinna av. Tärna den sedan ganska fint. Skär potatisen i fina tärningar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Rör ner allt i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt.
  4. Skär av ett lock på varje smördegskaka. Tryck till bottnarna lite så att du kan fylla dem med röran. Garnera med äggskivor, svart kaviar/löjrom och dill. Skär tomaterna i mindre bitar och strö dem runtom läckergömmorna tillsammans med lite hackad dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.