Röran kan stå klar i kylen, du behöver bara fylla bakverken strax innan de ska serveras.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Skär varje platta i tre lika stora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Rör samman gräddfilen med majonnäs. Låt sillen rinna av. Tärna den sedan ganska fint. Skär potatisen i fina tärningar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Rör ner allt i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt.
- Skär av ett lock på varje smördegskaka. Tryck till bottnarna lite så att du kan fylla dem med röran. Garnera med äggskivor, svart kaviar/löjrom och dill. Skär tomaterna i mindre bitar och strö dem runtom läckergömmorna tillsammans med lite hackad dill.
Publicerat den
1 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar