Lättbakat i långpanna och påminner om källarfranska.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig.
- Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl.
- Arbeta degen smidig (helst i maskin). Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
- Tryck ut degen i långpannan.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i 20 bitar med kniv och låt jäsa 10 minuter till.
- Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
- Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar.
- Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det.
- Går bra att frysa. Värm dem lite innan du äter dem, då smakar de som nybakta.
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej ! Det är läckert " endeed " Tyckte Haysé Bollau
Verkligen gott och lätt att göra. Sista gången penslade jag med smör coh det blev ännu bättre.
Lätt att baka och väldigt gott! Kommer att göras fler gånger :)
Bakade det idag super gott tänker göra om den igen du får en 5 för den monica
Helt okej bröd, enkelt att göra! Jag piffade upp de med lite solrosfrön :)
Jätteenkelt att göra. Gott!!! Kommer att göra fler gånger.
Mycket goda och lättbakade. Bra att de inte innehåller något fett och ändå är lika goda som andra råg-vetebullar. Klar 5:a