Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra fikonkakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är en variant på en amerikansk klassiker, där julens kvarvarande fikon har en given plats. Dessa fikoncookies kan du faktiskt servera året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta samman matfett, råsocker och vaniljsocker i en bunke. Använd gärna en elvisp. Tillsätt ägget. Blanda samman allt väl till en smet.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke. Tillsätt havregrynsblandningen i sockersmeten. Grovhacka fikonen. Rör ner dem i smeten.
  3. Klicka med hjälp av två skedar ut tolv kakor, med lagom stora mellanrum, på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.