Den smakrika kombinationen av ost och gräslök gör dessa scones till matiga småbröd. De passar lika bra till en soppa som till te.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare eller skål. Finfördela fettet i blandningen till en grynig massa.
- Blanda ägg, fil, ost och gräslök. Häll blandningen i matberedaren och arbeta snabbt samman till en deg.
- Häll upp degen på ett lätt mjölat bord. Knåda snabbt samman och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut den till en rund platt kaka, ca 1 cm tjock. Skär den i 8 bitar.
- Grädda genast i 225 grader i ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad. Låt svalna något på ett bakgaller, dela i bitar och servera.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar