- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En sjukt god smörgåstårta med mkt skaldjur!
Instruktioner
- Bred matfettet på tårtbottnarnas/landgångsbrödens båda sidor förutom undersidan på bottenskivan.
- Fyllning 1: Blanda ingredienserna och fördela på bottenskivan. Lägg på nästa tårtbotten/landgångsbröd.
- Fyllning 2: Skala och hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna. Fördela fyllningen på botten och täck med den sista botten/landgångsbrödet.
- Toppkräm: Blanda kesella & dill & ev grädde (om du inte vill spritsa grädden som garnering). Bred krämen över tårtan och runt om.
- Garnering: Skala räkorna. Skär äggen i klyftor. Dela citronen och skiva ena halvan. Skala och klyfta avokado och pressa resten av citronen på klyftorna så de ej missfärgas.
- Fäst salladsblad runt tårtan med de krusiga kanterna uppåt.
- Vispa grädden och spritsa runt ytterkanten, gör några dekorativa spritsrosor. (Detta behövs ej om du stoppat grädden i toppkrämen)
- Lägg räkor i två rader runt ytterkanten. Fördela ägg och avokadoklyftor i mitten och stick ner kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor runt om.
- Dekorera ev med lax i rullar om så önskas.
Publicerat den
23 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar