Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra skaldjurstårtan (smörgåstårta)

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En sjukt god smörgåstårta med mkt skaldjur!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred matfettet på tårtbottnarnas/landgångsbrödens båda sidor förutom undersidan på bottenskivan.
  2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna och fördela på bottenskivan. Lägg på nästa tårtbotten/landgångsbröd.
  3. Fyllning 2: Skala och hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna. Fördela fyllningen på botten och täck med den sista botten/landgångsbrödet.
  4. Toppkräm: Blanda kesella & dill & ev grädde (om du inte vill spritsa grädden som garnering). Bred krämen över tårtan och runt om.
  5. Garnering: Skala räkorna. Skär äggen i klyftor. Dela citronen och skiva ena halvan. Skala och klyfta avokado och pressa resten av citronen på klyftorna så de ej missfärgas.
  6. Fäst salladsblad runt tårtan med de krusiga kanterna uppåt.
  7. Vispa grädden och spritsa runt ytterkanten, gör några dekorativa spritsrosor. (Detta behövs ej om du stoppat grädden i toppkrämen)
  8. Lägg räkor i två rader runt ytterkanten. Fördela ägg och avokadoklyftor i mitten och stick ner kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor runt om.
  9. Dekorera ev med lax i rullar om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.