Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra svampgurgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa fint kryddade svamp- och grönsaksbiffar uppskattas av de flesta. servera gärna i bröd som hamburgare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kesellan rinna av. Ansa purjolöken, halvera den på längden och skölj den väl,. Skär purjon i ½ cm tjocka skivor. skala moroten och skär den i mycket tunna skivor eller riv den grovt.
  2. Lägg morot och purjolök i kokande saltat vatten och blanchera i en minut. Låt rinna av och spola under rinnande kallt vatten. Klä en sil med hushållspapper, lägg i grönsakerna och skaka dem lätt så att de blir riktigt torra. Ansa svampen och hacka den fint. Hacka persiljan.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda kesella, purjolök, morötter och svamp. Tillsätt persilja, ströbröd och ägg och blanda till en smidig färs. Smaka av med salt och kajennpeppar. Forma tolv biffar och lägg dem på plåten.Strö över sesamfrön.
  4. Ugnsstek biffarna 20-25 minuter. Skölj gurka och tomater och skär dem i skivor. Skölj salladsbladen, låt dem rinna av och dela dem i bitar.
  5. Portionera upp salladen på fyra tallrikar. Lägg biffarna på salladen och lägg på gurka och tomater. Servera gärna med bröd, potatissallad eller klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.