Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läskande limerutor med jordgubb- och lime glasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härligt syrliga rutor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i limesaften. Om du vill ha lite färg på kakan, så ta i några droppar grön hushållsfärg. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  3. Gör under tiden glasyren. Rör ihop alla ingredienserna till en slät och krämig glasyr. Smaksätt med aromen (finns att köpa på Borgeby Kryddgård). Bred ut glasyren över kakan och garnera med kokosflingor och rivet limeskal.
  4. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Monika46 15 mars 2009

    Hej! Verkar smarrigt och jag vill gärna baka dessa, men... Var köper man jordgubb/lime Kiwi, banan arom? Har sökt efter dessa aromer i vår stora mataffär MAXI, men jag hittade inget av dessa aromer. /Monika

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.