Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt äppelkaka utan smör

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Försvinnande gott

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Skär äpplena i bitar, lägg i en rund form. (Ca 23 cm i diameter) Strö över 1 msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten över äppelbitarna. Häll det kokande vattnet över kakan och ställ in i ugnen. Grädda ca. 30 min. När kakan är klar har ytan blivit nästan marängaktig. Låt svalna, pudra ev. med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PinkLadie 1 september 2008

    Frasig yta! En älskade den, en vägrade ta om, resten tyckte sådär, så betyget blir 3. Kul som omväxling.

  • visslarn 6 oktober 2010

    JÄTTEgod ju! Gjorde till min au pair-familj och den var borta när jag kom hem, så jag antar att de gillade den också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.