Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt halloncheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En enkel ljuvligt rosa cheesecake gjord på färdig sockerkaksbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jämna till sockerkakan med en kniv så att den blir plan. Dela den sedan i två lager. Frys in den ena, och spara till annat tillfälle. Lägg en kakformsbotten, 25 cm i diameter ovanpå sockerkakan och skär runt om så att sockerkakan får samma storlek som formen. Ställ åt sidan. Kläd formen med bakplåtspapper och se till att det inte sticker upp över kanten. Lägg upp 300 g av hallonen i ett tjockt lager i botten. Ställ in i kylskåp.
  2. Låt resten av hallonen sjuda i fruktjuicen i 2-3 minuter och pressa sedan genom en sil för att få en puré. Låt svalna helt. Lägg färskosten i en bunke och tillsätt hälften av sockret, rör mjukt och blanda sedan ner lite kall hallonpuré i taget.
  3. Rör ner sylten i den kondenserade mjölken, rör tills den har löst sig. Strö över gelatinet och låt svälla 10 minuter. Värm försiktigt under omrörning tills gelatinet har smält. Låt svalna något och rör sedan ner, lite i taget i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner resten av sockret, lite i taget, tills blandningen blir hård och marängaktig.
  4. Vispa ner två stora skedar äggvita i smeten och vänd sedan försiktigt ner resten, se till att det inte blir några stora fickor av maräng.
  5. Ös snabbt upp blandningen över hallonlagret och jämna till ytan. Knacka lätt på formen så att smeten lägger sig till rätta. lägg försiktigt över sockerkaksbotten. Tryck försiktigt ner så att du är säker på att den ligger emot smeten överallt. Kyl i 2-3 timmar tills den har stelnat.
  6. När den ska läggas upp vänder du formen över ett fat och släpper på fjädern. Ta bort kanter och botten. Dra försiktigt bort papperet från sidorna och ovansidan och sätt tillbaka de hallon som eventuellt ramlar av. Ställ tillbaka i kylskåpet tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.