110 kalorier per portion
Man kan ersätta sockret med sötningsmedel och gör denna rätt ännu mindre kalorisnål.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem bli mjuka.
- Mosa bären, gärna i matberedare. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna. Blanda bär, socker och kesella. Vispa grädden hårt och vänd ner den.
- Krama vattnet av gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i bärkrämen.
- Smula kexen. Strö över hälften av smulorna i en liten pajform med löstagbar kant. Häll på bärkrämen. Låt den stå i kylskåp 2-3 timmar tills den stelnat.
- Lossa tårtan ur formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Strö resten av kaksmulorna runt kanten av tårtan.
- Garnera med bär och citronmeliss.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar