En potatissallad som smakar speciellt bra till grillat kött och fisk. Eller varför inte som tillbehör på buffébordet?
Instruktioner
- Skrubba potatisen och lägg den i en kastrull, täck med vatten och koka 20-30 minuter. Skölj spenaten och låt den rinna av. Lägg några vackra blad åt sidan och skär resten i fina strimlor. Skala och hacka löken. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
- Blanda gräddfil och youghurt. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i gräddfilsblandningen. Skölj och hacka persiljan eller skiva purjolöken och blanda ner i dressingen. Blanda väl och krydda med salt och peppar.
- Låt potatisen rinna av. Spola under kallt vatten. Låt potatisen svalna lite, skala och skär den i tärningar. Blanda potatis, spenat, lök och oliver med dressingen. Klä en skål med plastfolie och häll ner potatissalladen. Tryck till folien och ställ skålen i kylen i en timma.
- Skölj tomaterna, halvera dem eventuellt. Stjälp upp salladen på ett fat. Ta bort folien. Garnera med spenat och tomater.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar