- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart god snabbgjord gratäng som passar utmärkt som bjudrätt en fredags- eller lördagskväll.
Instruktioner
- Skär skinkan, kasslern i strimlor.
Skiva potatisen, skär igenom hela purjolöken (uppifrån och ner) och skiva den sedan i tunna skivor.
- Blanda grädde och senap. Varva skinkan, potatis, purjolök och hälften av gratängosten i en ugnsäker form.
Krydda försiktigt med salt och svartpeppar.
- Häll på gräddblandningen och strö över resten av osten. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min. Lägg på folie om den tenderar att bli för brun.
- Servera en råkostsallad till samt rosenbröd med smör.
Smaklig spis!
Publicerat den
5 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag har provat många recept, men detta är klart nr 1. Du får självfallet en 5a. Jag ska just göra den igen till jul, för denna kommer många att tycka är god på vårt buffebord. Den passar ju ypperligt till jul och lättlagad var den också. Tack för ett bra recept och En God Jul och Ett Gott Nytt År! MVH// Imminn