Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta köttgrytan

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bra frysrätt. Grundgryta som du själv smaksätter vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken.
  2. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött. Låt grytan koka ca 1 tim.
  3. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. Låt grytan koka 5 min till. Låt grytan kallna.
  4. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.
  5. Serveringstips: -Kokta, strimlade rotsaker -Fräst svamp

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • evaldo 16 december 2007

    Praktiskt och god mat, bara att ta fram vid behov

  • lilla_mej575 9 september 2008

    Helt underbar köttgryta. Hittade receptet för några veckor sen och har redan gjort den två gånger och fler kommer det bli. Tack!

  • jennyn_ 3 oktober 2009

    Detta ska vi definitivt prova! En fråga bara, har du några tips på bra smaksättningar?

  • Fidde-32 27 november 2009

    Hur mycket ska man skall man koka upp?

  • Fidde-32 27 november 2009

    Hur mycket vatten skall man koka upp?

  • gullun 25 november 2010

    En liter vatten =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.