Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta lingonbrödet

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Supergott nyttigt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. När du bakar på dinkel blir degen kladdigare än med vanligt vetemjöl. Det är meningen. Detta ger ett saftigt och luftigt bröd, så låt det med fördel vara lite kladdigt.
  2. Sätt på ugnen på 275 grader. Rör ut jästen med hälften av vattnet som ska vara ca 37 grader eller "fingerljummet". Tillsätt resten av vattnet och blanda i nästan allt mjöl, spara ca 1 dl. Tillsätt en stor nypa flingsalt. Låt jäsa under bakduk i 1 timma.
  3. Blanda sedan ner de rårörda lingonen och det sista mjölet. Knåda ut degen och forma till små baguetter. Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen på 275 grader i 5 minuter. Dra sedan ner värmen till 175 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter. Ätes med fördel nybakta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.