Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta olivbrödet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härligt bråttombröd som du snabbt svänger ihop. Behöver varken knådas eller jäsa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.
  5. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • trimmus 20 juni 2011

    Dubblade receptet och la till 2msk olivolja, hackade oliver samt ost till degen. Receptet är en snabblösning - oliver och rosmarin smakar bäst i vanligt jäst bröd. Men om tiden är knapp så är detta OK!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.