Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta saffransbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Smakar ljuvligt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop ca: 8 dl vetemjöl med smör och socker i en degbunke. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel.
  2. Värm mjölken till ca: 37 grader och tillsätt saffran. Lös jästen i degvätskan och häll den i degbunken. Tillsätt äggulorna, saltet och arbeta in 1-2 dl mjöl till en smidig men ganska lös deg. Låt degen jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek.
  3. Forma degen till bullar. Lägg bullarna i en form av en trekant, fast ganska glest. Efter jäsning och gräddning har bullarna fått gå ihop till en hel trekant. Låt dem jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över ev garnering. Grädda "trekanten" i 225 grader i 10-18 minuter.
  5. Vill man ha bullar så tar det ca: 5-8 minuter. i 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • minnelli 30 november 2008

    Mycket goda och lättbakade saffransbullar. Saffransbullar brukar bli så torra efter någon dag , men dessa var som nybakade även dag 2. Strykande åtgång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.