Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättaste kålpuddingen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Snabb och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kålen i bitar om ca 2x2 cm, fräs hälften i smör, salta och peppra.
  2. Efter ca 10 minuter häll på ½ dl sirap och fräs ca 5 minuter till. Viktigt att röra om hela tiden. Häll över kålen i en smord ugnsfast form. Blanda färsen med grädden, den skall vara lös. Salta och peppra.
  3. Forma färsen till ca 1 om tunna kakor och täck hela kållagret. Fräs resterande kål precis som innan och häll över köttfärstäcket.
  4. Klicka små smörklickar över och sätt in i ugnen 225 grader i 20 minuter.
  5. Mumsigt! Servera med rårörda lingon och Mormor Annas gurkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.