Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad supergod kanel- och apelsinkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En kaka som bara måste provas!! Den är beroendeframkallande:-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diametern. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Tillsätt blandningen i äggsmeten. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten. Blanda ihop hela smeten och grädda i 35-40 minuter i 175 grader.
  2. Krämen: Koka mjölk och smör livligt i 2 min. Tillsätt vaniljsockret.
  3. Dela den lite avsvalnade kakan på mitten, fördela fyllningen över de båda halvorna, lägg ihop och låt svalna. Sikta till sist över florsocker och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.