Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad vattenfranska

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Stora, porösa bullar som lätt konkurrerar med de bästa bagerifranska. Det kommer att vattnas i munnen när du ser resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut potatismjölet i 4 dl kallt vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till 37 grader.
  2. Värm 1 dl vatten till 37 grader och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt sedan potatismjölredningen samt olja och salt.
  3. Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen och knåda degen blank och smidig. Täck över och låt degen jäsa 30 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Värm ugnen till 225-250 grader.
  4. Ta upp degen på lätt mjölad bänk, arbeta samman degen och dela den i 12 lika stora bitar. Forma ovala eller runda bullar och rulla dem i potatismjöl. Lägg bullarna på plåten, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda 12-15 minuter i ugnen. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • zonale 17 mars 2008

    De absolut bästa småfranska jag bakat. Kan slänga alla andra recept. Toppengoda!

  • tina62 30 mars 2008

    Toppengoda! De kommer jag att göra fler gånger.

  • Forsen 1 april 2008

    Fantastiskt goda frallor! Dom kommer jag att baka fler gånger.........

  • Klingan 15 juli 2008

    Blir det lika bra om man byter ut en del av vetemjölet mot fullkornsmjöl?

  • ditolina 4 september 2008

    Jag har bakat dessa flera gånger nu och dom blir jättegod och är lätta att baka. Har även provat att strö riven ost på dem istället för att rulla dem i potatismjöl. Tack så mkt för ett nytt favoritrecept!

  • Nelliesmamma-07 11 mars 2009

    Vilket toppenrecept!! Barnen trodde de var köpebröd!! Ett väldigt bra betyg. Kommer att baka dessa många gånger.

  • Tiol 19 maj 2009

    Så otroligt goda, vilket toppenbröd, du får betyg 5 av mig, högsta betyg. Tack för ett superrecept. mvh Tiol

  • grillskivan 11 juni 2009

    Mycket härliga lättbakade bullar . Barn och barnbarn lät sig väl smaka av de goda bullarna . vill verkligen rekomendera dem.

  • shuhia 3 juli 2009

    går det bra med matfett också

  • gottgris 11 april 2010

    Jättegoda o enkla.

  • pima 7 maj 2010

    Underbart recept. Jag skippade att rulla bullarna i potatismjöl i slutet utan penslade med ägg och strödde över vallmofrön istället innan de gräddades i ugnen. Blev de finaste bröden jag någonsin gjort :)

  • zudette 7 november 2010

    Brödet blev superfint och skorpan inte alls så hårt som det kan bli ibland! Degen i sig blev ganska lös! Fick sätta i mer mjöl för att degen skulle gå bearbeta men ändå var den lös - vilket var bra! TACK för ett bra recept!

  • stbcn1122 24 april 2012

    Tack för ett bra recept. Blev mycket goda och degen var mycket lättbakad. kommer att baka detta flera gånger

  • terran8 16 november 2013

    Googlat & testat många recept på just fransbröd frallor men oftast aldrig blivit helt nöjd meen nu testa dessa nu på morgonen & oj så nöjd jag blev & sambon äntligen ett recept som just slår ut de man köper färdiga ;) Tackar för detta recept lätt en favorit som kommer användas flitigt här hemma :)

  • Henrik 14 november 2019

    Hur sparar man dessa på bästa sätt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.