Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakat bröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Av en väninna fick jag detta lättlagade recept på ett bröd som hela familjen älskar. Inga degkrokar att diska och ingen degknådning - underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jäst, honung och salt blandas och jästen smälter. Tillsätt 4 dl 37 º vatten Tillsätt 7 dl mjöl ( ex. 4 dl vetemjöl och 3 dl rågmjöjl)
  2. Blanda tills degen släpper och låt sleven stanna i degen. Täck över med duk och låt jäsa 1-2 timmar.
  3. Efter jäsning: Stjälp upp på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa ca. 30 min.
  4. Grädda först i ugn 240 º. Efter 15 min sänk till 125 º och grädda ytterligare 40-45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • backanna 9 april 2009

    ett jättegott bröd som är lätt att baka, perfekt för den som inte har så mkt tid

  • jalapeno82 12 november 2011

    Denna deg står på jäsning nu... återkommer med betyg :-) (väldigt enkel att göra iaf)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.