Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakat fullkornsbröd 2 st

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

För er som tröttnat på vitt bröd och gillar bröd med tuggmotstånd. Och få ett bröd med mera mättnadskänsla OBS, brödet sätts in i kall ugn!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
  3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumakärnorna i botten på formarna.
  4. Fördela degen i formarna. Strö över pumpakärnor och platta till.
  5. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
  6. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugns temperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.