- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
För er som tröttnat på vitt bröd och gillar bröd med tuggmotstånd. Och få ett bröd med mera mättnadskänsla
OBS, brödet sätts in i kall ugn!
Instruktioner
- Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
- Tillsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
- Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumakärnorna i botten på formarna.
- Fördela degen i formarna. Strö över pumpakärnor och platta till.
- Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
- Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugns temperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.
Publicerat den
21 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar