Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakat fullkornsbröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Bakades i SVT program i go´kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
  2. Tilsätt linfrö, solrosfrö, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
  3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumafröna i botten på formarna.
  4. Fördela degen i formarna. Strö över pumpafrön och platta till. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
  5. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.
  6. OBS!! Bröden sätts in i kall ugn

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • zonale 13 november 2008

    Inget knådande och endast en jäsning eftersom de sätts in i kall ugn. Perfekt!

  • pedalen1965 14 november 2008

    Lättbakat, gott bröd! :För att inte tala om hur bra magen mår! :)

  • jeanettte 22 november 2008

    Vad för typ av yoghurt använde ni? Hur många % fett? Är yoghurten lös eller tjock i konsistensen? Bor i Kanada och här köper man inte yoghurt på samma vis som hemma...

  • vivianne.persson@mail.com 7 september 2011

    Ska det vara hela eller krossade linfrön?

  • annica99 8 september 2011

    Jag använder krossade linfrö tycker bäst om det men det går nog med hela också.

  • ronlud 12 januari 2013

    Verkligen ett gott bröd!! Smidigt med bara en jäsning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.