Mums, gott julbröd, ett måste på julbordet!
Instruktioner
- Häll kokande vatten över russinen, så att det täcker. Låt stå.
- Koka pomeransskalen i vatten några minuter. Skär bort det vita och hacka skalet fint.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt porter och must. Ljumma till 37°, fingervarmt.
- Finfördela jästen i en bunke och rör ut med lite av den fingervarma vätskan. Tillsätt resten av vätskan, pomeransskalen, sirap, kryddor och salt. Häll av vätskan från russinen och tillsätt dem.
- Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig och ganska fast deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 45 min.
- Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Forma två runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta dem till tjocka kakor ca 18 cm i diameter. Låt bröden jäsa ca 35 min under duk.
- Sätt ugnen på 200°.
- Grädda bröden på nedersta falsen ca 25 min. Låt dem svalna under duk på galler.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar