Gazpacho är egentligen en spansk grönsakssoppa som serveras väl kyld med isbitar. Namnet har inspirerat till den här svalkande soppan som ska stå en stund i frysen före servering och nästan bli som en lös sorbet.
Instruktioner
- Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången. Tillsätt halva mängden vin och stjärnanisen. Koka på svag värme under lock ca 5 minuter.
- Ta kastrullen från värmen, häll i resten av vinet och låt lagen kallna. Plocka upp vaniljstången och stjärnanisen.
- Mixa jordgubbarna tillsammans med den kalla lagen till en slät soppa. Häll upp soppan i en skål och ställ i frysen cirka 2 timmar. Soppan blir då lite tjockare och isig, som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under tiden. Om soppan ska tillagas i god tid, förvara den i kylen och frys den de två sista timmarna före servering.
- Häll upp gazpachon i skålar och toppa med blandade bär.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar