Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättfrusen jordgubbsgazpacho

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gazpacho är egentligen en spansk grönsakssoppa som serveras väl kyld med isbitar. Namnet har inspirerat till den här svalkande soppan som ska stå en stund i frysen före servering och nästan bli som en lös sorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången. Tillsätt halva mängden vin och stjärnanisen. Koka på svag värme under lock ca 5 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen, häll i resten av vinet och låt lagen kallna. Plocka upp vaniljstången och stjärnanisen.
  3. Mixa jordgubbarna tillsammans med den kalla lagen till en slät soppa. Häll upp soppan i en skål och ställ i frysen cirka 2 timmar. Soppan blir då lite tjockare och isig, som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under tiden. Om soppan ska tillagas i god tid, förvara den i kylen och frys den de två sista timmarna före servering.
  4. Häll upp gazpachon i skålar och toppa med blandade bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.