Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Lättfrusen och försvinnande god. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt. Är du "rädd" för gelatin så gör den utan och servera härligheten lagom halvfrusen.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
- Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången. Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ned philadelphiaosten.
- Vispa grädden i en skål för sig och vänd ned den i äggsmeten. Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några msk av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
- Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl om du ska ha den i frysen ett tag, så att den inte tar smak av annat!
- Ta ut och dekorera tårtan med bär. Temperera den en timme i kylen eller 45 minuter i rumstemperatur.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god!!!!!