Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättfrusen phillyglasstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Lättfrusen och försvinnande god. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt. Är du "rädd" för gelatin så gör den utan och servera härligheten lagom halvfrusen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
  2. Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången. Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ned philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden i en skål för sig och vänd ned den i äggsmeten. Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några msk av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
  4. Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl om du ska ha den i frysen ett tag, så att den inte tar smak av annat!
  5. Ta ut och dekorera tårtan med bär. Temperera den en timme i kylen eller 45 minuter i rumstemperatur.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tovzan 2 mars 2010

    Fantastiskt god!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.